Installatie-inspectie

Home » Erkennen » Installatie-inspectie

Erkennen voor installatie-inspectie (IBER)


U wilt een erkenning op het vakgebied van installatie-inspectie. Voor een erkenning moet u voldoen aan bepaalde vakbekwaamheidseisen. Voldoet u aan de eisen, vraag dan een erkenning bij ons aan. InstallQ wijst u de weg met een stappenplan.

De erkenningsregeling voor installatie-inspectie wordt momenteel herzien. Vooralsnog kunt u erkend worden op basis van de bestaande regeling (IBER), waarvoor u moet voldoen aan de vakbekwaamheidseisen / eindtermen voor het desbetreffende vakgebied (zie daarvoor bijlage 1 van de van toepassing zijnde erkenningsregeling).

Regeling

Regeling installatie-inspectie

Vakbekwaamheidseisen / eindtermen
Zie bijlage 1 van de regeling voor het desbetreffende vakgebied

Kosten erkenningsregeling
Voor de erkenningsregeling Installatie-inspectie (IBER) zijn eenmalige en jaarlijkse kosten van toepassing. Raadpleeg hier het kostenoverzicht.

In 6 stappen naar uw erkenning

1. U behoort ten minste te voldoen aan de regeling en vakbekwaamheidseisen op uw vakgebied. Ook dient u te beschikken over de voorgeschreven gereedschappen, normen en eventuele handboeken.

2. Vul het formulier in (via blauwe button 'Aanvragen of wijzigen' hierboven) en bewaar dit formulier op uw computer.

3. Sluit bij uw aanvraag:

  • een kopie van het uittreksel Kamer van Koophandel
  • een kopie van het vereiste vakdiploma of een bewijs van Elders Verworven Competenties (EVC).

4. Stuur alle documenten naar info@installq.nl of naar InstallQ, Postbus 480, 3440 AL Woerden. Bij een eerste inschrijving sturen wij u eenmalig een factuur voor een bedrijfsbezoek door InstallQ.

5. Een medewerker van InstallQ maakt met u een afspraak voor een kwaliteitscontrole. Hierna ontvangt u een factuur.  

6. Bij akkoord wordt u ingeschreven in de kwaliteitsregisters Echteinstallateur.nl.
en CentraalRegisterTechniek.nl.

Lees hier over de voordelen van een erkenning via InstallQ.

Nieuws

Als adviseur Energieprestatie (EP) heeft u nog tot uiterlijk 1 oktober 2022 de tijd voor uw jaarlijkse bijscholing (opfrisser). Hierna bent u bekend met de geactualiseerde onderdelen van het EPG-stelsel. Daarbij wordt uw vakbekwaamheid weer met een jaar verlengd.

Status rondom energieprestatieadvies: examens / wetgeving

Alle energieprestatie-adviseurs behoren volgens de wet per 1 januari 2021 te werken volgens herziene beoordelingsrichtlijnen, wijzigingsbladen en opnameprotocollen.

De praktijk van NTA 8800-energielabels

Hoe werken de energielabels volgens de nieuwe NTA 8800 in de praktijk? Een goede graadmeter zijn de jaarlijkse bevindingen van certificerende instellingen. Zij voeren onder meer controles uit op afgegeven energielabels.

Kennisplatform speciaal voor gecertificeerde energie-adviseurs

Voor EP-adviseurs is het EPA-platform een noodzakelijk werkinstrument. Zo blijven de adviseurs onder meer op de hoogte van interpretaties van de opnameprotocollen. Het platform is voorbehouden aan gecertificeerde EP-adviseurs.