Opleider/Examinator

Ik ben opleider/examinator

Uw kennisaanbod of examen heeft kwaliteit. Daar kan de cursist op vertrouwen. Uw bewijs is een accreditatie van InstallQ. Zo maakt u aantoonbaar verschil in de markt.

Accreditatie van uw kennisaanbod of examen
InstallQ accrediteert opleidingen en examens op diverse vakgebieden, waaronder bodemenergie, warmtepompen en zonne-energie. Voor een aantal examens is InstallQ door de Nederlandse overheid aangewezen als accreditatieinstelling. Dat ligt voor de hand; de onafhankelijke stichting InstallQ is al beheerder en uitvoerder van bijna alle kwaliteitsregelingen voor de totale installatiesector. De eisen van het examen zijn opgesteld door RVO.nl en InstallQ.

Bijscholing

InstallQ accrediteert ook bijscholing (opfrisaanbod). Denk bijvoorbeeld aan instructies, webinars, symposia of een complete bedrijfsopleiding. Voor accreditatie van bijscholing komen onder meer in aanmerking:

  • opleidingsinstituten
  • grote installatiebedrijven
  • importeurs met eigen opleidingen. 
Samenwerking met OTIB
Voor de accredatie van uw kennisaanbod of examen werkt InstallQ intensief samen met opleidings- en ontwikkelingsfonds OTIB. Die samenwerking zorgt voor een goede aansluiting op alle kennis binnen de installatiesector en de vraag vanuit het bedrijfsleven. Zo hanteren we voor al het kennisaanbod dezelfde eindtermen.

QBISnl.nl

Geaccrediteerde opleidingen, examens en bijscholing komen in QBISnl.nl, kwaliteitsregister van de installatie- en bouwsector. Zo bent u goed te vinden door installatiebedrijven, installateurs, adviseurs en andere belanghebbenden.

Wat is accreditatie?

Met een accreditatie heeft u een sterke troef in handen. Uw kennisaanbod of examen biedt kwaliteit. Daar kan de cursist op vertrouwen. Uw bewijs is een accreditatie van InstallQ. Zo maakt u aantoonbaar verschil in de markt.

Accreditatie van opleidingen of examens in duurzame energie

Lees verder

E-Vaknieuws & Vakbladen ontvangen?

E-Vaknieuws
Heeft u een erkenning van InstallQ of bent u via ons gecertificeerd? Dan kunt u zich aanmelden voor de E-Vaknieuws. Zo blijft u op de hoogte van actuele onderwerpen rondom regelingen, beoordelingsrichtlijnen, installateursbijeenkomsten en andere activiteiten van InstallQ.

Vakbladen
Bent u erkend op het vakgebied gas, water of stroom? Dan krijgt u een gratis abonnement op het blad dat bij uw vakgebied hoort: Gaswijs, Waterdruk of Stroomlijn.

Vakwijzer: ons relatiemagazine
Alle bedrijven die zijn aangesloten bij InstallQ, ontvangen per e-mail de Vakwijzer, ons relatiemagazine.