Accrediteren

Wat is accrediteren?

Met een accreditatie heeft u een sterke troef in handen. Uw kennisaanbod of examen biedt kwaliteit. Daar kan de cursist op vertrouwen. Uw bewijs is een accreditatie van InstallQ. Zo maakt u aantoonbaar verschil in de markt.

Toetsing op voorwaarden en eindtermen
Uw kennisaanbod of examen wordt getoetst op een aantal vastgestelde voorwaarden en normen (eindtermen). Deze stemt InstallQ nauwkeurig af met het onderwijs en vertegenwoordigers uit de installatiesector. Deelnemers zijn onder meer Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.NL) en Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf (Otib).

Waarom accrediteren?

  • U biedt aantoonbaar actuele kennis die voldoet aan vastgestelde voorwaarden binnen de installatiesector en aan wet- en regelgeving. Daarmee vergroot u de waarde van uw kennisaanbod of examen.
  • U bent goed te vinden in de openbare kwaliteitsregisters van InstallQ, QBISnl.nl en de echteinstallateur.nl.
  • Met het InstallQ-logo op bijvoorbeeld uw site of sociale media, laat u zien te voldoen aan vastgestelde voorwaarden binnen de installatiesector
  • Kortom, met een accreditatie onderscheidt u zich in de markt.
Accreditatie van uw opleiding, examen of bijscholing
Welke opleidingen, examens of bijscholing komen voor accreditatie in aanmerking? En hoe vraagt u een accreditatie aan? Dat leest u hier.

Opleiding, examens & bijscholingNieuws

Ter kritiek: erkenningsregeling over dakbedekking en gevelbekleding in metaal

Tot en met donderdag 30 april 2020 kunt u reageren op een vakspecifieke, nieuwe erkenningsregeling over metalen dakbedekking en metalen gevelbekleding. In de regeling staan alle eisen die gelden voor het adviseren en het aanbrengen. De regeling is niet van toepassing op de constructie van daken en gevels.

Coronacrisis: bereikbaarheid InstallQ

Het coronavirus heeft invloed op alle werkzaamheden in Nederland, waaronder die van InstallQ. Onze organisatie volgt de richtlijnen van het RIVM. Binnen deze ingrijpende situatie proberen we onze dienstverlening zoveel als mogelijk in stand te houden.

Veiligheid en kwaliteit voor werken met koudemiddelen

Oprichting van centrale examencommissie bij InstallQ

Op verzoek van de belangrijkste Nederlandse brancheorganisaties in de koudetechniek (vertegenwoordigd in het nieuwe Netwerk Koude en Klimaattechniek) is door InstallQ een examencommissie opgericht voor het werken met (natuurlijke) koudemiddelen. Dit bevordert de kwaliteit en veiligheid van toepassingen met koudemiddelen vanaf de opleiding en het examen.

E-Vaknieuws & Vakbladen ontvangen?

E-Vaknieuws
Heeft u een erkenning van InstallQ of bent u via ons gecertificeerd? Dan kunt u zich aanmelden voor de E-Vaknieuws. Zo blijft u op de hoogte van actuele onderwerpen rondom regelingen, beoordelingsrichtlijnen, installateursbijeenkomsten en andere activiteiten van InstallQ.

Vakbladen
Bent u erkend op het vakgebied gas, water of stroom? Dan krijgt u een gratis abonnement op het blad dat bij uw vakgebied hoort: Gaswijs, Waterdruk of Stroomlijn.

Vakwijzer: ons relatiemagazine
Alle bedrijven die zijn aangesloten bij InstallQ, ontvangen per e-mail de Vakwijzer, ons relatiemagazine.