Nieuw: erkenning Binnenverlichting

06-10-2019

Nieuw: erkenning Binnenverlichting

Per 1 oktober 2019 is de erkenningsregeling Binnenverlichting bindend verklaard door het Centraal College van Deskundigen (CCvD) van InstallQ. De nieuwe erkenningsregeling behandelt het adviseren, onderhouden, installeren, in bedrijf stellen en onderhouden van binnenverlichting.

Doel van de regeling
Het doel van de Erkenningsregeling Binnenverlichting is met name gericht op het toevoegen van waarde voor de kleinzakelijke markt. Het gaat hier met name om bedrijven en organisaties die geen specialistische verlichtingsadviseurs in de hand nemen. De erkenningsregeling geeft meer houvast in het kiezen van een kwaliteitspartner bij het realiseren van goed licht.

Eisen aan het bedrijf
Om hoogwaardige verlichtingsoplossingen en producten weg te zetten, zijn vaardigheden nodig op het gebied van adviseren, ontwerpen, installeren, het onderhouden van lichtinstallaties, technische kennis en ervaring.

Voldoen aan de erkenningsregeling
Om in aanmerking te komen voor de erkenning Binnenverlichting, behoort het installatiebedrijf in bezit te zijn van de erkenning Elektrotechnisch Installatiebedrijf. Ook dient de installateur de cursus Lichtadvies Binnenverlichting te volgen, afgerond met een examen.

Aanstichters
De erkenningsregeling Binnenverlichting is een product van Techniek Nederland, Federatie Electrotechniek (Fedet, sectie NLA), Wij Techniek (voorheen Otib) en InstallQ. Fedet NLA is de brancheorgansatie voor leveranciers en fabrikanten van verlichting.

Meer weten?
• Ga hier naar de vastgestelde erkenningsregeling en vakbekwaamheidseisen Binnenverlichting.
• Lees hier over de verstreken openbare kritieklegging van de regeling.
• Lees hier een artikel over de cursus Lichtadvies Binnenverlichting.