Wil van Ophem draagt stokje over aan Tiffany Super-Bloeming

01-05-2024

Wil van Ophem draagt stokje over aan Tiffany Super-Bloeming

Met ingang van mei 2024 draagt Wil van Ophem zijn functie als directeur van InstallQ over aan Tiffany Super-Bloeming. De afgelopen 12 jaar was Van Ophem directeur van InstallQ en haar rechtsvoorgangers. Tiffany Super-Bloeming start op 1 juni 2024 als directeur van InstallQ. De afgelopen jaren werkte zij als consultant bij Nieuwhuis Consult en daarvoor bij Norit en Vialis. In haar functies bij deze bedrijven was zij actief als kwaliteitsmanager en veiligheidsspecialist voor de sectoren infra en (installatie)techniek. 

In haar eerdere functies kwam ze al veelvuldig in aanraking met kwaliteit en kwaliteitssystemen voor de installatiesector. Ze hield zich bij Nieuwhuis Consult onder meer bezig met advisering op het gebied van productcertificering, veiligheid, kwaliteit, milieu en informatiebeveiliging, ISO-systemen en VCA. Daarin verzorgde zij certificatietrajecten, RI&E’s, ISO-systemen en interne audits en gaf ze trainingen. Bij InstallQ geeft zij straks leiding aan het realiseren van de doelstellingen en het bureau. Dit doet zij samen met onze stakeholders, het secretariaat en de relatiebeheerders

Tijd voor nieuwe uitdagingen
Van Ophem vindt het na 12 jaar tijd voor een nieuwe werkomgeving. Zo zal hij deze zomer onder meer voor Netbeheer Nederland gaan werken en opdrachten uitvoeren in het kader van de energietransitie. Voordat Wil van Ophem in 2019 directeur bij InstallQ werd, vervulde hij dezelfde functie al bij Kwaliteit voor Installaties Nederland (KvINL) en haar voorganger. Op 1 januari 2019 fuseerden de stichtingen KvINL en Sterkin tot de nieuwe organisatie InstallQ. Daarmee ontstond één stichting die praktisch het grootste deel van alle kwaliteitsregelingen, voor ontwerp en aanleg van installaties en energieprestatie voor de installatiebranche beheert en uitvoert. In de eerste jaren deelde Van Ophem het directeurschap met Hans van den Berg, die begin 2023 met pensioen ging.

Toekomst
“Wij bedanken Wil voor zijn inzet in de afgelopen jaren aan de ontwikkeling van InstallQ en de installatiesector en heten Tiffany van harte welkom in deze uitdagende tijden. Wij zijn ervan overtuigd met Tiffany de juiste opvolging te geven voor een goede en toekomstbestendig InstallQ samen met de achterliggende bedrijven en organisaties”, zegt Ed Nijpels, voorzitter van InstallQ.