Verdiep je kennis tijdens de Meetmiddagen Elektrotechniek

28-03-2024

Verdiep je kennis tijdens de Meetmiddagen Elektrotechniek

Meten is een cruciaal onderdeel van elektrotechniek. In deze praktijkbijeenkomst gaat u zelf aan de slag. We kozen er dit jaar voor om de sessie over zonnestroomsystemen die we in 2023 organiseerden, nogmaals te herhalen. Daarnaast starten we met een praktijkmeetmiddag voor NEN 1010. Daarin attenderen we u op de normen en regelgeving rondom meten. Ook praten we u bij over de nieuwste ontwikkelingen binnen de elektrotechniek.

Praktijkgerichte workshop meetmiddag zonnestroomsystemen
(LET OP: zelfde sessie als 2023)
Onder begeleiding van een ervaren professional gaat u zelf de metingen uit te voeren in een realistische omgeving. Samen met collega-installateurs voert u metingen uit in de meterkast, inclusief specifieke metingen voor de erkenningsregeling zonnestroomsystemen. U leert de juiste technieken, krijgt inzicht in de meest voorkomende uitdagingen en u ontdekt hoe efficiënt u kunt samenwerken bij het uitvoeren van metingen. 

We besteden met name aandacht aan de verplichte metingen bij het aanleggen van een zonnestroominstallaties. Daaronder vallen onder meer isolatieweerstandsmeting, polariteitsmeting, aardlekstroommeting, DC- en AC-weerstandsmeting en aardingssysteemmeting. 

Praktijkgerichte workshop meetmiddag NEN1010
Onder begeleiding van een ervaren professional gaat u zelf de metingen uit te voeren in een realistische omgeving. Samen met collega-installateurs voert u metingen uit in de meterkast, inclusief specifieke metingen voor de erkenningsregeling laagspanning installaties. U leert de juiste technieken, krijgt inzicht in de meest voorkomende uitdagingen en u ontdekt hoe efficiënt u kunt samenwerken bij het uitvoeren van metingen. 

We besteden met name aandacht aan de verplichte metingen bij het aanleggen van installaties. Daaronder vallen onder meer isolatieweerstandsmeting, polariteitsmeting, aardlekstroommeting, weerstandsmeting en aardingssysteemmeting.

Deze bijeenkomsten bieden de deelnemers een unieke kans om de kennis en vaardigheden in meten naar een hoger niveau te tillen. De meetmiddag is bovendien een mooie gelegenheid om te netwerken. Let op: Per bijeenkomst zijn slechts 12 plaatsen beschikbaar.

Door wie
InstallQ organiseert de meetmiddag in samenwerking met Hemmink, kennispartner voor de (elektrotechnische) installateur

Hoe laat en wanneer
De twee bijeenkomsten starten om 12.00, met een lunch, en duren tot 17.00 uur.

Meetmiddag PV

  • 10 april 2024, bij Esdec in Deventer
  • 30 mei 2024, bij BDA in Gorinchem

Meetmiddag NEN1010

  • 30 april 2024, bij Esdec in Deventer
Adressen van de locaties (afhankelijk van uw aanmelding)
Locatie Esdec, Londenstraat 16, 7418 EE Deventer
Locatie BDA , Avelingen-West 33, 4202 MS Gorinchem

Gereedschap:
Er wordt verwacht dat u uw eigen installatietester voor de desbetreffende workshop mee neemt. Voor de PV workshop zowel AC als DC installatietester. Voor de NEN1010 workshop een AC installatietester.

Kosten
De kosten bedragen € 270,– (per persoon, excl. btw).
Na aanmelding krijgt u van ons een factuur die u uiterlijk 10 dagen voor de bijeenkomst moet voldoen. 

Annuleren
U kunt gratis annuleren tot 10 werkdagen voor aanvang. Annulering tussen 10 tot 3 werkdagen, kost u 50% van het totaalbedrag. Annulering tot 3 dagen voor aanvang kost u het volledige bedrag van de bijeenkomst.

Inschrijven
Meld u aan via Mijn InstallQ (bij agenda). Of door een e-mail te sturen naar Secretariaat@InstallQ.nl

De infobijeenkomsten van InstallQ
InstallQ organiseert regelmatig informatiebijeenkomsten voor InstallQ­ erkende installatiebedrijven. Op onze bijeenkomsten hoort u over nieuwe technieken, regelingen of kennis op uw vakgebied. Daarbij kunt u netwerken met vakgenoten.