Kosten voor CO-certificering verlaagd voor kleine ondernemers

19-01-2024

Kosten voor CO-certificering verlaagd voor kleine ondernemers

Bent u ZZP’er of heeft u een klein MKB-bedrijf, dan kunnen de kosten voor CO-certificering soms zwaar op de begroting drukken. Het bestuur van InstallQ heeft nu besloten om de kosten voor de certificering voor BRL 6000-25 voor deze categorie ondernemers te verlagen. 

In de markt is gebleken dat vooral kleinere bedrijven, die voorheen als erkende installateur de installatie en het onderhoud van cv-toestellen uitvoerden, het om financiële redenen lastig vinden om zich nu voor deze werkzaamheden te certificeren. Het bestuur van InstallQ heeft dit nu onderkend en besloot tot het geven van korting voor een specifieke categorie ondernemers.

Enkele voorwaarden
Bent u ZZP’er of heeft u een kleine, gespecialiseerde onderneming die zich bezighoudt met de installatie en/of het onderhoud van cv-ketels, dan kunt korting krijgen als u zich voor de Beoordelingsrichtlijn 6000-25 wilt certificeren. Deze BRL omvat het ontwerpen, installeren en onderhouden van gasverbrandingstoestellen. Om voor deze korting in aanmerking te komen, moet de onderneming aan enkele voorwaarden voldoen. De belangrijkste zijn:

  • Er zijn minder dan 6 FTE’s werkzaam binnen het deelgebied van gasverbrandingstoestellen.
  • Uw bedrijf wil zich uitsluitend certificeren voor het deelgebied 6000-25. 
Om voor de korting in aanmerking te komen, mag de onderneming dus niet nog meer delen van de BRL 6000 hebben. De korting die InstallQ de bedrijven biedt, bedraagt in totaal 100 euro per jaar.

Kijk voor meer informatie over deze regeling op https://installq.nl/co-certificering