Webinar over erkenning zonnestroomsystemen (PV's)

22-02-2021

Webinar over erkenning zonnestroomsystemen (PV's)

Kijk een webinar terug over de vernieuwde erkenning zonnestroomsystemen. Wat houdt de erkenning precies in? Waarom is het belangrijk om zo’n erkenning te hebben?

Het online webinar van 45 minuten (gehouden op 2 maart 2021) kunt u terugzien via deze link (na opgave van uw naam en e-mailadres). Noot: u krijgt direct het startscherm van het webinar te zien; het webinar start 5 minuten later.  

Voor wie?

Profesionele installateurs of installatiebedrijven werkzaam in zonnestroomsystemen (PV's).

Aanleiding webinar
De markt verlangt goede, aantoonbare kwaliteit van zonnestroomsystemen en de toepassing. U bewijst en borgt de kwaliteit van uw installatiebedrijf met de vernieuwde InstallQ-erkenningsregeling zonnestroomsystemen. De erkenning geeft consumenten en verzekeraars vertrouwen in uw werk. Daarbij stellen verzekeraars de erkenning steeds vaker als voorwaarde voor het verzekeren van bedrijfsaansprakelijkheid of de geplaatste installatie en/of het gebouw.

Programma

  • Welkom en agenda - Dieuwke Boersma, CTO Esdec
  • Wat houdt de erkenning zonnestroomsystemen in? Waarom is de erkenning vernieuwd? - Wil van Ophem, technisch directeur InstallQ en Richard Dekker, risicodeskundige Achmea
  • Wat is nieuw in de erkenningsregeling? - Wil van Ophem
  • Hoe word ik aantoonbaar vakbekwaam? - Paul Verkaik, Directeur BDA Dak- en Gevelopleidingen
  • Afsluiting – Dieuwke Boersma
Het webinar wordt u aangeboden door BDA, Achmea, Esdec en InstallQ. Met deze organisaties worden uw inloggegevens gedeeld.

Meer weten over de erkenning?
Meegenomen in de erkenning zijn ervaringen met incidenten en ontwikkelingen rondom zonnestroomsystemen, het ontwerp, de toepassing en het onderhoud. De vernieuwde erkenning sluit aan op de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen (Wkb). Ga naar de vakpagina met de vernieuwde erkenningsregeling.