Per 1 januari vervallen oude EVI-regelingen voor Warmtepomp en Lichtreclame

12-12-2023

Per 1 januari vervallen oude EVI-regelingen voor Warmtepomp en Lichtreclame

Op 1 januari zijn de voormalige erkenningsregelingen EVI Warmtepompen en EVI Lichtreclame vervallen. De regelingen zijn vervangen voor respectievelijk de InstallQ Erkenningsregeling Warmtepomp: bovengronds en de Erkenningsregeling SignTechniek.

Bovengrondse installaties
Installateurs die met een erkenning voor het vakgebied bovengrondse warmtepompinstallaties willen werken, kiezen daarvoor nu de nieuwe InstallQ-regeling. Voor deze erkenning moet de installateur aan bepaalde vakbekwaamheidseisen voldoen, maar ook over specifieke meetinstrumenten en documentatie beschikken. De erkenningsregeling warmtepompinstallaties beschrijft de vereisten en het borgt de kwaliteit van een installatiebedrijf op het gebied van het ontwerpen, calculeren, installeren, inspecteren, beheren en onderhouden van warmtepompinstallaties.

Meer dan lichtreclame
De erkenningsregeling SignTechniek behandelt de eisen die gelden voor het adviseren, ontwerpen, vervaardigen, installeren, herstellen, beheren en onderhouden van sign techniek. Deze erkenningsregeling bestrijkt een breed veld van activiteiten rondom interne en externe visuele communicatie-uitingen (verlicht en onverlicht). De scope van de erkenningsregeling Signtechniek is ook vele malen breder dan alleen lichtreclame, wat een belangrijke reden is dat de oude regeling is vervangen. Ook de eisen voor vakbekwaamheid zijn in de nieuwe regeling vernieuwd.

Lees meer over de Erkenningsregeling Warmtepompen
Lees meer over de Erkenningsregeling SignTechniek