Meldingsplicht onveilige gasketels

Gas Sinds de CO-wetgeving van kracht is, heeft u als installatiebedrijf in gasinstallaties een meldingsplicht bij onveilige CO-situaties van cv-ketels in woningen. Welke situaties vragen om een melding en bij wie doet u dat?

 
 


Installateursmiddag rondom watertechnische installaties

Water Wat zijn de nu geldende normen, wetgeving en waterwerkbladen voor watertechnische installaties? U hoort het op de installateursmiddag in het najaar. Reserveer alvast uw plek voor een bijeenkomst.

 


 


Nog een installateursmiddag, maar dan over elektro

Elektro In elektrische installatie kunnen overspanningen ontstaan door atmosferische ontladingen en/of schakelhandelingen. Wat staat daarover in NEN1010? U hoort het op de installateursmiddag in het najaar van 2023.

 
 


Update erkenning Reparatie Consumentenelektronica

Elektro De markt van reparaties in consumentenelektronica groeit. Dit biedt kansen voor reparatiebedrijven met een erkenning. De InstallQ-erkenning sluit straks aan op nieuwe wetgeving. 

 


 


Vastgesteld en bindend: BRL-en voor maatwerkadvies energieprestatie

EP-advies Per 1 juli 2023 gelden de nieuwe beoordelingsrichtlijnen voor het afgeven van maatwerkadviezen in de woningbouw en utiliteitsbouw. U kunt de BRL-en alvast downloaden in PDF. 

 


 
 
Contact met de redactie?
info@installq.nl
085 041 05 90
 


Wilt u geen nieuwsbrieven meer ontvangen van InstallQ? Klik hier voor uw afmelding.