Gratis en zonder wachten naar de VSK

Beurs Begin februari kunt u in de Jaarbeurs weer de enige echte nationale installatievakbeurs VSK bezoeken. Wilt u, samen met uw collega’s, kosteloos toegang krijgen tot de VSK, maak dan gebruik van onze registratie. Via een online inschrijving bespaart u wachttijd; u kunt op de beurs zó doorlopen (naar de stand van InstallQ in hal 9).

 
 


InstallQ hanteert gelijkblijvende tarieven in 2024

Tarieven In een tijd dat bijna alles duurder wordt en bedrijfskosten alsmaar stijgen, heeft InstallQ besloten om de tarieven gelijk te houden. In 2024 zullen onze tarieven voor erkenningen, certificatie, accreditatie en vakbladen, maar ook voor overige diensten zoals onze bijeenkomsten, niet omhoog gaan.

 


 


BRL 6000-25, BRL 8000 en BRL 8001 bindend verklaard

BRL Eind 2023 zijn drie beoordelingsrichtlijnen vastgesteld en daarmee bindend verklaard. Het gaat om BRL 6000-25 ‘Gebouwgebonden gasverbrandingstoestel en bijbehorende voorzieningen voor de toevoer van verbrandingslucht en de afvoer van rookgas’. Dit geldt ook voor twee BRL’en voor de glastuinbouw: BRL 8000 ‘Ontwerpen en bouwen van tuinbouwkasconstructies en installaties’ en BRL 8001 ‘Kwaliteitssysteem voor het vervaardigen en leveren van systemen, componenten en installaties voor de kassenbouwsector’.

 
 


Energieadviseurs volgen ook in 2024 verplichte bijscholing

Energieprestatie Evenals dit jaar geldt in 2024 dat energieadviseurs verplicht zijn om een bijscholing te volgen. Deze bijscholing, die men in 2024 voor 1 juli met succes moet afronden, is een voorwaarde om de vakbekwaamheid als energieadviseur te behouden. Met de bijscholing blijven adviseurs op de hoogte van de wijzigingen in NTA 8800, de Beoordelingsrichtlijnen BRL9500 W en U en de nieuwe opnameprotocollen.

 


 


In 2024 zeven installateursdagen voor elektrotechnici

Installateursdagen Vanaf 13 februari 2024 organiseren negen Installateursmiddagen voor elektrotechnische installateurs. Deze bijeenkomsten staan dit keer in het teken van de Erkenningsregeling installatie-inspecties (IBER). Tijdens deze middag behandelen onze instructeurs de belangrijkste aspecten van de inspecties volgens deze regeling.

 
 


Per 1 januari vervallen oude EVI-regelingen voor Warmtepomp en Lichtreclame

EVI-regelingen Op 1 januari 2024 zijn de voormalige erkenningsregelingen EVI Warmtepompen en EVI Lichtreclame vervallen. De regelingen zijn vervangen voor respectievelijk de InstallQ Erkenningsregeling Warmtepomp: bovengronds en de Erkenningsregeling SignTechniek.

 


 


InstallQ wenst al haar relaties fijne feestdagen en een goed 2024!

Ons bureau is gesloten van 23 december 2023 tot en met 1 januari 2024. Vanaf 2 januari zijn we u graag weer van dienst.

 


 
 
Contact met de redactie?
info@installq.nl
085 041 05 90
 


Wilt u geen nieuwsbrieven meer ontvangen van InstallQ? Klik hier voor uw afmelding.