InstallQ adviseert de markt: kies voor erkende installateur

Alle vakgebieden Door uitsluitend in zee te gaan met erkende installateurs zijn veel problemen te voorkomen. Een voorbeeld stelt InstallQ met installaties voor zonnestroom (PV-panelen). Daarover stuurde InstallQ onlangs een persbericht uit.

 
 


Examens voor installateurs in zonnestroom

Energie & Milieu Installatiebedrijven met installateurs die bepaalde examens behalen in het vakgebied zonnestroom, kunnen een erkenning krijgen via InstallQ. Alle informatie over (geaccrediteerde) opleidingen en examens staan op de site Vakmanschapzonnestroom.nl. 

 


 


EP-adviseur: verleng uw vakbekwaamheid

Energieprestatie Als adviseur Energieprestatie (EP) heeft u tot uiterlijk 1 oktober 2022 de tijd voor uw jaarlijkse bijscholing (opfrisser). Hierna bent u bekend met de geactualiseerde onderdelen van het EPG-stelsel. Daarbij wordt uw vakbekwaamheid met een jaar verlengd. 

 
 


Reminder: installateursmiddag over NEN1010

Elektrotechniek Start het najaar met een (netwerk)bijeenkomst over de belangrijkste veiligheidsaspecten van de NEN 1010. InstallQ organiseert de installateursmiddag op een aantal locaties in het land. Alle bijeenkomsten zijn van 13.30 tot 18.00 uur, inclusief een borrel. 

 


 


Wie mag de zegel verbreken?

Elektrotechniek Wie mag de zegel in de meterkast verbreken en vernieuwen? Die vraag krijgt InstallQ vaak te horen. Dat mogen alléén installateurs met de Erkenning Elektrotechniek of de Erkenning Elektrotechnische Laagspanning. Meer weten over het zegelrecht?

 
 


In 9 stappen naar de CO-certificering

Gastechniek Vanaf 1 januari 2023 behoren praktisch alle cv-monteurs en gasinstallatiebedrijven in Nederland te beschikken over een Bewijs van Vakmanschap CO en een CO-certificering. Ga in 9 stappen naar de CO-certificering. 

 
 
 
Contact met de redactie?
info@installq.nl
085 041 05 90
 


Wilt u geen nieuwsbrieven meer ontvangen van InstallQ? Klik hier voor uw afmelding.