Registratie op Centraal Register Techniek (CRT)

26-04-2022

Registratie op Centraal Register Techniek (CRT)

Via het Centraal Register Techniek is uw erkende of gecertificeerde vakbedrijf vindbaar voor consumenten en zakelijke opdrachtgevers. Daarnaast kunt u op het CRT geaccrediteerde opleiders en exameninstituten vinden op uw vakgebied.

U of één van uw medewerkers beschikt over het juiste vakmanschap. Maar hoe levert u dat bewijs aan de klant? Dat kan door het tonen van het Vakpaspoort via het CRT.

Vakpaspoort: bewijs van uw vakmanschap
Beschikt u of uw medewerker over de Vakpaspoort-app, dan kunt u uw kwalificaties delen via een QR-code. Of u kunt uw klant het bewijs van uw erkende of gecertificeerde vakmanschap laten zien.

Check uw vermelding op het CRT
Consumenten (particulieren) en zakelijke opdrachtgevers kunnen uw bedrijf vinden door te zoeken op uw vakgebied, postcode, plaats of op een landkaart, via Vind je vakbedrijf.

Hoe vind ik mijn bedrijfsnaam of die van een gekwalificeerde medewerker?
U bent op bedrijfsnaam uitsluitend vindbaar via de zoekpagina kwalificaties. Zoeken kan alleen met uw volledige bedrijfsnaam in combinatie met uw kwalificatie (BRL of erkenningsregeling). De zoekfunctie is met name bedoeld voor controleurs of koepelorganisaties die snel uw kwalificaties willen checken. Wilt u gevonden worden als zelfstandig EP-adviseur? Lees hoe dit werkt in de veelgestelde vragen.

Eigen regie
Staat uw bedrijf op de website van het CRT, dan kunt u zelf bepaalde gegevens wijzigen via lnloggen vakbedrijven. Inloggen kan met uw zakelijke eHerkenning. Op uw persoonlijke pagina kunt u onder meer:

  • afwijkende contactgegevens invoeren
  • informatie toevoegen over bijvoorbeeld extra diensten
  • aangeven door welke doelgroep u gevonden wilt worden
  • werkrelaties aangaan met vakmensen.
Wat is eHerkenning?
Met eHerkenning kunt u als bedrijf online zakendoen met (overheids)dienstverleners; in Nederland en in de rest van Europa. Een eHerkening aanvragen kan via de site eherkenning.nl.

eHerkenning werkt niet?
Heeft u (nog) geen eHerkenning? Of kunt u om een andere reden niet inloggen via eHerkenning? Raadpleeg de pagina veel gestelde vragen van het CRT.

Wat kan ik doen als mijn bedrijf geen vermelding heeft in het CRT?
Heeft u geen vermelding op dit overzicht met bedrijfskwalificaties, waaronder vallen: beoordelingsrichtlijnen (BRL-en), certificaten en erkenningen?

  • Is uw BRL of erkenning toegevoegd aan het register, maar heeft uw bedrijf geen vermelding? Check via Inloggen vakbedrijven of uw bedrijf is opgenomen in het CRT. Zo ja, check of u vindbaar bent voor de doelgroep. U kunt de vindbaarheid zelf wijzigen.
  • Mogelijk heeft het CRT nog geen gegevens over uw bedrijf ontvangen van uw certificerende instelling (CI). Neem in dit geval contact op met uw CI.
  • Neem desnoods contact op met de helpdesk@centraalregistertechniek.nl.

Overzicht geaccrediteerde opleiders en exameninstituten
Geaccrediteerde opleiders en exameninstituten zijn voorlopig te vinden onderaan alle pagina’s van het CRT onder Informatie OF onder Producten. 

Echteinstallateur.nl
Behalve op het CRT zijn alle InstallQ-vakbedrijven (zowel erkend als gecertificeerd) natuurlijk ook te vinden op echteinstallateur.nl, een site van InstallQ.

Meer weten?

Het CRT is een initiatief van onderwijsfonds Wij Techniek en is opgericht door Techniek Nederland, NVKL, CNV vakmensen en FNV Metaal. De diensten van QBISnl zijn per 1 juli 2021 overgenomen door het Centraal Register Techniek.