Kiezen uit meerdere regelingen

Verschillende erkenningsregelingen en certificeringsregelingen

Als het toonaangevende instituut voor de installatiebranche beheert InstallQ zoveel mogelijk bestaande en nog te ontwikkelen kwalificerende regelingen. Dit zijn erkenningsregelingen maar ook certificeringsregelingen in het brede vakgebied van de installatie- en elektrotechniek. Na de fusie bestrijkt InstallQ een groot deel van de markt, waardoor ze sneller de in gang gezette verbetering van de kwaliteitssystemen kan vormgeven.

Nieuwe regelingen ontwikkelen

Daar komt bij dat de organisatie een gezonde financiële basis heeft om nieuwe regelingen te ontwikkelen die tegemoetkomen aan de innovaties binnen het vakgebied van de installateurs en de opleidingsinstellingen. Dit zijn kwaliteitssystemen die de opdrachtgevers en afnemers van installatiewerk voldoende kwaliteit, duidelijkheid, zekerheid en veiligheid bieden. Ook moeten de regelingen passen binnen het Europese en Nederlandse beleid.

Betere positie en herkenbaarheid

InstallQ streeft ernaar om zoveel mogelijk regelingen samen te brengen. Zo werkt InstallQ aan haar ‘een-loket-functie’ die de hele installatiebranche voordelen oplevert. Op die manier lukt het InstallQ om met al haar regelingen een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de positie en de herkenbaarheid van de erkende en gecertificeerde installateurs en opleidingen.