Cursist

Ik ben cursist in installatietechniek

U bent op zoek naar een opleiding, examen of bijscholing die kwaliteit biedt. Zekerheid in kwaliteit bieden examens en kennisaanbod dat geacrediteerd is. Het behalen van een geaccrediteerd examen is zelfs verplicht voor het uitvoeren van bepaalde werkzaamheden.

Openbaar kwaliteitsregister QBISnl.nl
InstallQ is door de overheid aangewezen als accreditatieinstelling van bepaalde opleidingen en examens. Na accreditatie komen de examens en het kennisaanbod in het kwaliteitsregister QBISnl.nl.

Examens en opleidingen
Een accreditatie geeft u een gerechtvaardigd vertrouwen in een examen of opleiding. Zo voldoet uw opleiding of examen aan vastgestelde voorwaarden binnen de installatiesector en aan wet- en regelgeving.

Bijscholing
Met bijscholing blijft u op de hoogte van de nieuwste regels en richtlijnen en ontwikkelingen op uw vakgebied. Vaak draagt bijscholing ook bij aan uw veiligheid en dat van anderen. Voor de EPA-W-opnemer/adviseur is het jaarlijks volgen van geaccrediteerde bijscholing zelfs verplicht. Die verplichting gaat voor meer vakgebieden gelden, is de verwachting.

Wat is accreditatie?

Met een accreditatie heeft u een sterke troef in handen. Uw kennisaanbod of examen biedt kwaliteit. Daar kan de cursist op vertrouwen. Uw bewijs is een accreditatie van InstallQ. Zo maakt u aantoonbaar verschil in de markt.

Accreditatie van opleidingen of examens in duurzame energie

Lees verder

E-Vaknieuws & Vakbladen ontvangen?

E-Vaknieuws
Heeft u een erkenning van InstallQ of bent u via ons gecertificeerd? Dan kunt u zich aanmelden voor de E-Vaknieuws. Zo blijft u op de hoogte van actuele onderwerpen rondom regelingen, beoordelingsrichtlijnen, installateursbijeenkomsten en andere activiteiten van InstallQ.

Vakbladen
Bent u erkend op het vakgebied gas, water of stroom? Dan krijgt u een gratis abonnement op het blad dat bij uw vakgebied hoort: Gaswijs, Waterdruk of Stroomlijn.

Vakwijzer: ons relatiemagazine
Alle bedrijven die zijn aangesloten bij InstallQ, ontvangen per e-mail de Vakwijzer, ons relatiemagazine.