Stakeholder

Ik ben stakeholder

Als overheid, woningcorporatie of verzekeraar zoekt u naar een installatiebedrijf of adviseur die aantoonbaar goed werk levert. Deze vindt u in de kwaliteitsregisters van de onafhankelijke stichting InstallQ.nl.

Een van onze taken is het ontwikkelen en beheren van kwaliteitsregelingen. Een aantal daarvan zijn opgesteld in opdracht van de overheid.


Openbare kwaliteitsregisters
In de kwaliteitsregisters van InstallQ staan uitsluitend vakmensen en bedrijven die over de juiste kennis en kunde beschikken. Daarop worden ze getoetst en steeds weer gecontroleerd. Zo zijn de bij ons aangesloten installateurs en bedrijven bekend met de wet- en regelgeving op hun vakgebied. Zij weten wet- en regelgeving goed en veilig toe te passen in de praktijk.

Vind een erkende installateur of adviseur
U wilt werk uit laten voeren aan installaties voor gas, water, licht en warmte. Of u zoekt een adviseur voor energieprestatie of legionellabeheersing. Vind een erkend bedrijf op de echteinstallateur.nl.

Vind een gecertificeerd bedrijf
Bepaalde werkzaamheden aan bijvoorbeeld utiliteit behoort u uit te laten voeren door een gecertificeerd bedrijf. Zo is het energielabel voor utiliteit alleen geldig als dit is afgegeven door een gecertificeerd bedrijf. Vind een gecertificeerd bedrijf op QBISnl.nl.

Informatie over onze kwaliteitsregelingen
Wilt u een kwaliteitsregeling laten ontwikkelen of nadere informatie over een bestaande regeling? Neem dan contact op met ons bureau.

Wat is een erkenning?

Met een erkenning van InstallQ bent u aantoonbaar vakbekwaam. Zo werkt u volgens de wetten en regelgeving op uw vakgebied.

Wat is certificeren?

Certificeren gaat een stap verder dan erkennen. Uw vakmanschap moet voldoen aan extra procedures en wettelijke voorschriften.

Veilige installaties van goede kwaliteit: daaraan werkt InstallQ met landelijk erkende kwaliteitsregelingen

Lees verder

E-Vaknieuws & Vakbladen ontvangen?

E-Vaknieuws
Iedereen kan zich aanmelden voor E-Vaknieuws. Dus ook als u geen erkenning heeft van InstallQ. Meld u aan voor E-Vaknieuws naar keuze. Zo blijft u op de hoogte van actuele onderwerpen rondom regelingen en activiteiten van een bepaald vakgebied.

Vakbladen
Bent u erkend op het vakgebied gas, water of stroom? Dan krijgt u een gratis abonnement op het blad dat bij uw vakgebied hoort: Gaswijs, Waterdruk of Stroomlijn. Alle bedrijven die zijn aangesloten bij InstallQ, ontvangen per e-mail de Vakwijzer, ons relatiemagazine.