Stakeholder

Ik ben stakeholder

Als overheid, woningcorporatie of verzekeraar zoekt u naar een installatiebedrijf of adviseur die aantoonbaar goed werk levert. Deze vindt u in de kwaliteitsregisters van de onafhankelijke stichting InstallQ.nl.

Een van onze taken is het ontwikkelen en beheren van kwaliteitsregelingen. Een aantal daarvan is opgesteld in opdracht van de overheid.


Openbare kwaliteitsregisters
In de openbare kwaliteitsregisters van InstallQ staan uitsluitend vakmensen en bedrijven die over de juiste kennis en kunde beschikken. InstallQ-installateurs en -bedrijven zijn bekend met de wet- en regelgevingen op hun vakgebied. Die weten zij goed en veilig toe te passen in de praktijk. Daarop worden zij getoetst en regelmatig gecontroleerd.

Vind erkende of gecertificeerde ondernemers
U wilt werk uit laten voeren aan installaties voor gas, water, licht en warmte. Of u zoekt een adviseur voor energieprestatie of legionellabeheersing. Erkende en gecertificeerde installateurs en bedrijven staan op de echteinstallateur.nl.

Certificaat soms verplicht
Bepaalde werkzaamheden behoort u uit te laten voeren door een gecertificeerd bedrijf. Zo is het energielabel voor utiliteit alleen geldig als dit label is afgegeven door een gecertificeerd bedrijf. Vanaf 2021 moeten alle bedrijven die werk uitvoeren aan gasinstallaties gecertificeerd zijn. Vanaf dat moment geldt een verbod voor het werken aan cv-ketels door niet-gecertificeerde bedrijven.

Wat is een erkenning?

Met een erkenning van InstallQ bent u aantoonbaar vakbekwaam. Zo werkt u volgens de wetten en regelgeving op uw vakgebied.

Wat is certificeren?

Certificeren gaat een stap verder dan erkennen. Uw vakmanschap moet voldoen aan extra procedures en wettelijke voorschriften.

Veilige installaties van goede kwaliteit: daaraan werkt InstallQ met landelijk erkende kwaliteitsregelingen

Lees verder

E-Vaknieuws & Vakbladen ontvangen?

E-Vaknieuws
Heeft u een erkenning van InstallQ of bent u via ons gecertificeerd? Dan kunt u zich aanmelden voor de E-Vaknieuws. Zo blijft u op de hoogte van actuele onderwerpen rondom regelingen, beoordelingsrichtlijnen, installateursbijeenkomsten en andere activiteiten van InstallQ.

Vakbladen
Bent u erkend op het vakgebied gas, water of stroom? Dan krijgt u een gratis abonnement op het blad dat bij uw vakgebied hoort: Gaswijs, Waterdruk of Stroomlijn.

Vakwijzer: ons relatiemagazine
Alle bedrijven die zijn aangesloten bij InstallQ, ontvangen per e-mail de Vakwijzer, ons relatiemagazine.